Zeeverkenners (11-16 jr)

Wat zijn Zeeverkenners?

De jongens en meisjes van 11 tot en met 16 jaar vormen de zeeverkenners van de Wilhelminagroep. Dit is de speltak voor de échte waterliefhebbers. De Zeeverkenners hebben boten waarmee ze op avontuur gaan! Met je groepje (je “bak”) heb je een eigen lelievlet en een bootsleider, je doet mee aan spellen en wedstrijden en op kamp hebben jullie ook je eigen tent.

Wat doen Zeeverkenners?

De Zeeverkenners zijn altijd op of rond het water te vinden. Om te zeilen, roeien en te wrikken. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je ‘s zomers ín het water ligt. Bijvoorbeeld voor een potje waterhonkbal. Maar wat dacht je verder van boeiendans, achteruit zeilen of een carnavalsoptocht met boten? Om al dat zeilen, roeien en wrikken nóg leuker te maken kan je bij de Zeeverkenners je zeil- en roeidiploma halen. Er zijn hiervoor jaarlijks vaste instructie momenten, van echte zeilinstructeurs. Je kunt zo veel diploma’s halen als je maar wilt, we blijven je altijd uitdagen.

Op kamp!

De Zeeverkenners gaan vijf keer per jaar met z’n allen op kamp. Het zomerkamp is het absolute hoogtepunt! Lekker met je eigen boot naar het kampterrein; zeilen, roeien en gesleept worden door de leiding of (nog spannender) door toeristen! De kinderen gaan zelfstandig naar het kampterrein toe, en weer terug. Op het zomerkamp doe je veel zelfstandig: koken, tent opzetten, alles netjes houden: best een pittige klus! De leiding en je boots helpt je hier bij.
Verder hebben we een herfstkamp, pinksterkamp, groepsweekend en een orca/zeeverkenner weekend. De ene keer ga je zeilen op een mooie plas, de andere keer ben je met z’n allen een spannend spel aan het spelen in het bos. Of is er ineens een dropping, bonte avond of gaan we een dagje uit.

Wij houden van varen en als we op het land te vinden zijn is het om spellen te doen of om onze boten te onderhouden. Kinderen leren verantwoordelijkheid en sociale vaardigheden, naast de vaardigheden die nodig zijn om met de boten te varen. Je leert hoe je de stalen boot een nieuwe laag verf geeft, een goede avondmaaltijd kookt, iemand met heimwee troost, bij harde wind een overstag moet zeilen, maar vooral: hoe je heel veel lol hebt!

Zeeverkenner worden?

Lijkt het je leuk om een keer mee te kijken op zaterdag? Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier!

Waar en wanneer? 

‘s Zomers zijn we van 11 tot 16 uur aan het roeien en/of zeilen en ‘s winters werken we aan de boten van 11 tot 16 uur. Natuurlijk is er genoeg afwisseling in het programma, zoals een Lek-opkomst, die de hele dag duurt of een speciale opkomst met een dag vullend programma.

Tot op ’t Baken