Orca’s (10-11 jaar)

Houd je van spelen in en op het water? Ben jij niet bang voor een beetje avontuur? Wil jij leren roeien, zeilen en wrikken? Ben je 10 of 11 jaar? Dan zijn de Orca’s van de Wilhelminagroep zeker iets voor jou!

Wat zijn Orca’s?

De Orca’s zijn jongens en meisjes van 10 t/m 11 jaar. Het is de speltak na de dolfijnen. Bij de Orca’s zit je voor het eerst in een zeilboot. De speltak duurt een jaar en je leert bij ons de basis van het zeilen, roeien en wrikken. Na een jaar ben je klaar om een echte zeeverkenner te worden!

Wat doen Orca’s?

Iedere zaterdag komen we bij elkaar om te spelen in, om en op het water. Op het land rennen, sporten en speuren is er ook bij en de Orca’s krijgen instructie over roeien, zeilen en knopen. Misschien zit er wel een heus diploma in voor jou!

Op kamp!

In de zomerperiode staan er maar liefst drie kampen voor de Orca’s op het programma! Met Pinksteren gaan we een heel weekend op kamp. Daar ontmoeten we ook waterscouts uit de regio. Uiteraard doen de Orca’s dan hun uiterste best om prijzen te winnen tijdens de roei- en zeilwedstrijden.In de eerste week van de zomervakantie gaan de Orca’s samen met de zeeverkenners op zomerkamp. Net zoals in de herfstvakantie, dan gaan de Orca’s een weekendje weg. Kamperen in een tent, zelf eten koken en zeilen op groot water zijn voor al deze kampen de belangrijkste ingrediënten.

Orca worden?

Lijkt het je leuk om een keer mee te kijken op zaterdag? Neem dan contact op met de Orcastaf! Je kan mailen via ons contactformulier.

Waar en wanneer?

We draaien iedere zaterdag bij ons gebouw ’t Baken aan de Verlengde Hoogravenseweg 19 in Utrecht. De normale opkomsten op zaterdag zijn van 11:00 – 16:00. Natuurlijk is er genoeg afwisseling in het programma, zoals een dagje zeilen op de Lek en veel waterspelletjes. Als het wat minder weer is zijn er genoeg mogelijkheden om binnen spellen te doen.

Tot op ’t Baken!