Ouderparticipatie

Als scoutinggroep draaien wij volledig op vrijwilligers, geweldige krachten die de Wilhelminagroep maken tot wat die is! Hoewel de leden contributie betalen hebben wij geen betaalde krachten. Stafleden zijn iedere zaterdag en veel van hun vakantie in de weer om voor de kinderen een fantastisch programma neer te zetten. Ook buiten deze uren wordt door leden van de staf en de besturen hard gewerkt om de gebouwen en het materiaal op orde te houden, of om die leuke spellen te verzinnen voor op kampen en opkomsten. Dit alles wordt gedaan vanuit hart voor de vereniging en plezier in wat we doen. 

Denkt u als ouder nu, “Wat fantastisch! Vertel me wat ik kan doen!”, dan zijn er een aantal dingen waarbij wij uw hulp goed kunnen gebruiken. Voor het gemak zijn deze opgesplitst in hoeveel tijd u er aan kwijt zou zijn. U kunt contact opnemen met de staf of het bestuur als u interesse heeft. 

Ik zou wel iets willen doen maar heb echt geen tijd:

Wij zijn altijd op zoek naar materiaal wat u anders weg zou doen. Dit kost geen tijd of geld en u kunt het materiaal aan uw kind meegeven. Als het ingeleverd wordt bij de staf komt het goed terecht en gebruiken wij het voor spellen of onderhoud aan de boten en het gebouw. Voorbeelden van materiaal die u voor ons zou kunnen sparen:

 • Lege (schone) potjes, bakjes en yoghurt emmertjes voor het winterseizoen
 • Oude (thee)doeken
 • Kranten
 • Oude overalls of kluskleding
 • Gereedschap wat u anders weg zou doen
 • Spelmateriaal (oude voet-/tennisballen, kaartspelletjes, etc.)

Ik zou wel iets willen doen maar heb weinig tijd:

 • Een dagdeel helpen tuinieren/klussen/opruimen/schoonmaken op een van de locaties (bijvoorbeeld tijdens de opkomst van uw kind)
 • Uw expertise delen door bijvoorbeeld even naar een lekkende kraan kijken als u loodgieter bent van beroep, een rondleiding op de kazerne geven aan de kinderen als u brandweerlid bent of een opvoedvraag van een staflid beantwoorden als u pedagoog bent. 
 • Oudervertegenwoordiger worden van de speltak van uw kind. Oudervertegenwoordigers worden 2 keer per jaar uitgenodigd voor een vergadering en zijn verder een aanspreekpunt vanuit de andere ouders mocht er iets aan de hand zijn. 

Ik zou wel iets willen doen en heb best wat tijd maar geen zin in een vaste verplichting:

 • Het Wilhelmina Klusteam is altijd op zoek naar nieuwe leden! Iedere hulp is zeer welkom en u kunt bijspringen wanneer u zelf tijd heeft. 
 • Met een auto of busje rijden wanneer een kamp of activiteit op afstand is, bijvoorbeeld Groepsweekend of een uitje naar het zwembad of pretpark. 

Ik zou wel iets willen doen en ben geïnteresseerd in iets vasts: 

 • Onze groep bestaat, zoals veel scoutinggroepen, uit twee besturen. Het groepsbestuur van de Wilhelminagroep zorgt voor de leden en wat zij doen, het stichtingsbestuur van de Wilhelminagroep zorgt voor de gebouwen en materialen. Beiden zijn altijd op zoek naar nieuwe bestuursleden. Hoeveel tijd u hier aan kwijt bent is aan u. U kunt er zoveel tijd aan besteden als u maar wilt, wel wordt er van u verwacht dat u bij de vergaderingen bent. U kunt denken aan een positie als secretaris, penningmeester, vertrouwenspersoon, voorzitter, algemeen bestuurslid of bestuurslid met een specifieke “portefeuille”. Wat voor posities openstaan wisselt, u kunt bij interesse contact opnemen met een lid van staf of bestuur.