Wilde Vaart (16-18 jaar)

De Wilde Vaart van de Wilhelminagroep bestaat uit jongeren tussen de 16 en 18 jaar. De meeste zijn doorgestroomd vanuit de zeeverkenners. Bij de Wilde Vaart (WV) heb je met z’n allen een aantal boten en zelfs ook een eigen ruimte. Je bent al best oud en hebt de spelletjes en jongere kinderen van de zeeverkenners wel gezien. Hier heb je dan ook geen staf maar begeleiding. De WV heeft zelf veel controle over wat ze doen of willen. Ze kiezen zelf wat ze willen doen.

De WV gaat vijf keer per jaar op kamp en doet verder vooral waar ze zin in hebben. De ene keer sta je je boot te verven, de andere keer organiseer je een dropping, of lig je lekker in het zonnetje op een eilandje te genieten. De WV kan zoveel leuke activiteiten doen als ze willen: een dagje naar een attractiepark, meedoen met de landelijke scoutingzeilwedstrijden, grappen uithalen met de zeeverkenners, een ingewikkeld zeildiploma halen of juist instructie geven, of lekker rondvaren met de buitenboordmotor.

Soms doet de WV een financiële actie om deze activiteiten te bekostigen, je kunt daarbij denken aan helpen met de Sinterklaasintocht in Utrecht of bekers water uitdelen bij een marathon. De meeste Wilde Vaart-leden zijn het jaar ervoor boots geweest (leider van een zeeverkennerboot) en zijn tijdens hun WV-tijd bezig met eindexamens. Na de verantwoordelijkheden van het jaar ervoor, genieten ze van lekker doen wat ze willen, wat fijn combineert met de drukte van het afronden van je middelbare schooltijd. Na de WV stroom je door naar de staf of de loodsen. Als je daar niet aan toe bent hebben we altijd een plekje voor je bij de Stam.

Locatie

’t Baken
Verlengde Hoogravenseweg 19
Utrecht